Actueel

Brochure

facebook
Lees verder...

Keltisch Koffiehuis

P1190165

In ons sfeervolle, maar bescheiden Keltische Koffiehuis met terras, uitzicht op de tuinen en het omringende landschap kunt u genieten van onze speciale koffiesoorten (zie [...]

Lees verder...

Easy Gardening 2017

easygardening1NLA4

Modern, minimalistisch gecombineerd, uitbundig en kleurrijk Rosenhaege presenteert in het voormalige rozenverkoopgedeelte dit jaar voor het eerst twee nieuwe beplantingsconcepten, namelijk het zogenaamde Easy Gardening [...]

Lees verder...

Waarom Keltisch Koffiehuis?

Wist u dat het kerngebied van de Kelten het huidige Zuid-Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Oost-Frankrijk omvatte? De Kelten vertrokken pas later richting andere leefgebieden, waaronder het huidige Groot-Britannie.

Belangrijke vindplaatsen zijn Manching, Glauberg, Durnberg (Duitsland), Hallstatt (Oostenrijk), La Tène (Zwitserland) Ribracte en Alesia (Frankrijk). De beginfase van de Keltencultuur wordt aangeduid met de Hallstattperiode van 1200 tot 800 v. Chr en de La Tène periode van 500 tot 50 v. Chr.

Na 500 v. Chr vertrokken de Kelten vanuit het Alpengebied richting het oosten, zuiden en westen. Julius Caesar zorgde er uiteindelijk voor dat de Kelten onder de invloedsferen van de Romeinen kwamen te staan en daarmee de Keltische cultuur langzaam werd verdrongen door het actieve romaniseringbeleid van de Romeinen.

Waarom Keltisch Koffiehuis? Het thema op Rosenhaege is ”Groot-Britannie”daar waar de Keltische cultuur het langste bewaard is gebleven. Rosenhaege verkoopt authentieke producten van de Britse eilanden en promoot de typisch Engels/Britse tuinen. Wij zijn natuurlijk ook het enige adres waar u de historisch verantwoorde Celtic Goose en Celtic White Horse kunt komen proeven.U kunt het verhaal van onze Celtic Goose en Celtic White Horse op onze menukaart rustig nalezen.

x