Actueel

Kunst 2019

De volgende kunstenaars zullen deze zomer op Rosenhaege exposeren. Tineke Nusink: www.nusink-art.nl Louis Nienhuis: www.louisnienhuis.nl Tieneke Thielemans: www.tinekethielemans.nl Lyman Whitaker: www.windsculptures.nl Jacques Smetsers Rick Koren:  […]

Lees verder...

ROSENHAEGE – BLIJ MET VLINDER EN BIJ

Ieder kan op zijn manier een bijdrage leveren aan het milieu. Rosenhaege start door met nieuwe tuinconcepten in een nieuwe samenwerking! Rosenhaege brengt vanaf Maart […]

Lees verder...

Aangepaste openingstijden herfst/wintertijd tot Pasen

Lees verder...

Arrangement Rosenhaege, Villa Mondriaan, Reeborghesch/De Woord

Rosenhaege

Rosenhaege ligt op de grens met Nederland en Duitsland, in de stilte van het coulisselandschap is een “Place to be”ontstaan die u niet mag missen. In “the middle of nowhere” kunnen liefhebbers van de tuinen in meerdere stijlen ( 4,5 ha.), hun hart ophalen.

In de presentatieruimte voor tuin- en landschapsontwerp kunt u innovatieve ideeën opdoen voor uw tuin, de British shop en het rozen-verkoopgedeelte bezoeken en heerlijk uitrusten op de terrassen van het ”Keltisch Koffiehuis” met speciale koffies en heerlijk gebak. Lunches op afspraak.

Villa Mondriaan

Villa Mondriaan is een museum over de jonge jaren van Piet Mondriaan. Mondriaan verwierf wereldfaam in Parijs en New York. Veel minder bekend is dat zijn schildercarrière begon in Winterswijk, waar hij van zijn achtste tot zijn twintigste jaar woonde.

Hier ontdekte Piet Mondriaan zijn passie voor tekenen en schilderen, en werkte hij aan de ontwikkeling van zijn talent. De jaren waarin zijn kunstenaarschap werd gevormd, bracht Piet Mondriaan door in de Villa.

Na een grondige verbouwing is sinds 2013 in deze villa en de naastgelegen panden museum Villa Mondriaan gevestigd. Naast het vroege werk en levensverhaal van Piet Mondriaan worden ook hedendaagse kunstenaars tentoongesteld.

Reeborghesch

In de buurtschap Kotten bij Winterswijk worden heerlijke wijnen op “koude grond” verbouwd en niet zo maar wijnen, maar met medailles bekroonde kwaliteitswijnen.

De eigenaar van de wijngaard en verbouwer  van de Achterhoekse wijnen is Henk Marmelstein die professioneel en met passie vertelt over interessante wetenswaardigheden met betrekking
tot de aan- en verbouw van deze wijnen in een bijzonder klimaat. U proeft meerdere Achterhoekse wijnen met vier verschillende soorten kazen.

De Woord als alternatief voor Reeborgesch

Koffie/thee met iets lekkers uit eigen keuken. Stokerij bezichtiging met tekst en uitleg door eigenaar Volkmar Kroes. Proeverij van likeuren, limoncello, kruidenbitter en eau-de-vie met bijpassende hapjes. Proeverij wordt bij mooi weer op de binnenplaats van de Woord gehouden.

Dagprogramma

Ontvangst bij Villa Mondriaan tussen 11.00 – 11.30 u. met koffie en gebak, aansluitend een rondleiding.

Aankomst op Rosenhaege 13.00 u. met lunch (twee broodjes gezond, kaas, ham, sla, komkommer, tomaat, vers fruit na).

Onbeperkt koffie/thee en naar wens, melk, karnemelk of vruchtensap. Uitleg over de tuinen en rondgang op eigengelegenheid.

Aankomst op Reeborgesch of De Woord 15.30 u. Rondleiding door de wijngaard of likeurstokerij en aansluitende wijn- of likeurproeverij met verschillende hapjes. Plm. 17.00 u. einde proeverij.

Voor liefhebbers van een heerlijke Bourgondische maaltijd of een weekmenu, kan deze aansluitend bij restaurant De Woord geserveerd worden. Prijs – € 45,50 exclusief diner/weekmenu bij restaurant
De Woord. Reserveringen vanaf 10 personen in overleg via: Rosenhaege. 0653673909

Subscribe!