Actueel

Agenda 2020

Lees verder...

Agenda 2020

British Fair 11 en 12 juli 2020

Lees verder...

Nieuw: British scones in het koffiehuis

Lees verder...

Country Garden & Dinner Day

Kom een dag naar Rosenhaege en proef de sfeer van het buitenleven. Vanaf 10.30 uur staat de koffie voor u klaar op Rosenhaege.

Aan de grens van Nederland en Duitsland, in de stilte van het coulisselandschap, is een „place to be“ ontstaan die u niet mag missen. Helemaal in de middle of nowhere kunnen liefhebbers van het Engelse landleven hun hart ophalen. In cottageachtige gebouwen, in een landschap dat je eerder in Zuid-Engeland zou verwachten, brandt een open haardvuur. Buiten zijn de tuinen waar je naar hartenlust kunt ronddwalen.

De tuinen (4,5 ha.) bestaan uit meerdere kijktuinen in diverse stijlen zoals de cottagetuin, inclusief de kleurrijke borders met ode aan Monet, de zuidelijke tuin, de altijd groene tuin en de landschappelijke tuin. Tuinontwerpster Willy Grijsen geeft u graag adviezen over tuin- en landschapsinrichtingen.

Verder zijn er de vernieuwde tuinen, geïnspireerd door Land-Art, de zuidelijke lavendelheuvel met cypressen en tot slot het nieuwe natuurgebied. U kunt genieten van de historische, geurende rozen voor de verkoop. In de British Shop vindt u alles voor het buitenleven.

Bezoek aan de tuinen van Rosenhaege.

Na uw bezoek aan de tuinen krijgt van ons een picknickmand en u zoekt zelf uw favoriete plek in de tuin of op het terras om dit heerlijks te versnaperen. Hier kunt u van een heerlijke sektlunch genieten.

Bezoek aan Garten Picker

Rond 13.30 uur verlaat u Rosenhaege, met de routebeschrijving rijdt u naar Garten Picker in Weseke, Duitsland ongveer 10 km. van Rosenhaege.

Deze zeer afwisselende, romantische cottagetuin van 3000 m² ligt aan der Welle, een klein beekje, dat u uitnodigt om ontdekt te worden. Er is een kruidentuin, meerdere kleine waterelementen, een bijzonder assortiment van vaste planten en een uitgebreide hostaverzameling.  U kunt zicht hier terugtrekken op één van de terrasjes en genieten van een drankje of een kopje thee. Om 16.00 uur vertrekt u richting restaurant De Woord in Corle.

Bezoek aan Restaurant De Woord.

Na het bezoek wijzen wij u de weg door het prachtige grensgebied met zijn karakteristieke boerderijtjes waar u om 17.00 uur hartelijk wordt ontvangen bij Restaurant ”De Woord” in het buurtschap Corle bij Winterswijk.

Bij restaurant ”De Woord” kunt u sfeervol dineren onder eeuwenoude balken waar u een driegangen-keuzemenu wordt aangeboden. Het restaurant is van oorsprong een Saksische boerderij met een 100- jarige horecageschiedenis en is in de loop der jaren omgebouwd tot een sfeervol restaurant met een authentiek binnenrestaurant, heerlijke terrassen met uitzicht op het Hollandse landschap en een uitstekende keuken.

U kiest uw driegangenmenu altijd (h)eerlijk vers en van goede kwaliteit. Eigenaar Volkmar Kroes is vinoloog en bezitter van een eigen wijngaard aan de Moezel en kan u op interessante wijze iets vertellen over de meest heerlijke wijnen.

Arrangementen keuze

10.30 tot 13.30 uur: Start bij Rosenhaege met sektlunch

14.00 tot 16.00 uur: Bezoek Garten Picker

17.00 tot 19.00 uur: Afsluitend ”Hap rond de Tap”  bij Restaurant ”De Woord”

Kosten € 39,95 exclusief dranken bij restaurant ”De Woord”

Reserveringen vanaf 6 personen

Reserveringen arrangement via Rosenhaege

Tel: 0031 (0)543-563339 of via info@rosenhaege.nl
Geopend: Di t/m Za 10.00-17.00 uur – Zo 12.00-17.00 uur

Hier onder vindt u de routebeschrijving bij het arrangement die u kunt downloaden en uitprinten.

Routebeschrijving Country Garden and Dinner Day

Adressen:

Rosenhaege – Bekeringweg 8 – 7107 AM – Winterswijk-Kotten

Garten Picker – Eschwiese 2 – 46325 – Borken-Weseke

De Woord – Corlesweg 45 – 7119 AA – Winterswijk-Corle

Subscribe!