Actueel

De zuidelijke tuin en lavendelheuvel

De zuidelijke tuin is voor die genen geschikt die graag in de tuin relaxen met een zuidelijke sfeer en het bekende vakantiegevoel.  De Italiaanse tuin is een tuin met zuidelijke accenten, zoals cipres en pijnboom, veel grijze en witte vaste planten, siergrassen, lavendel in grote groepen en natuurlijk water! Deze meer gestileerde tuin is geschikt voor mooie Italiaanse terracotta potten en kunst.

De lavendelheuvel verbindt het bestaande gedeelte dmv. een lange zichtas met elkaar tot aan het nieuw ingerichte natuurgebied. Deze zichtas wordt gemarkeerd door cypressen en lavendel, zoals men die in de Provence ziet. Parkachtige beplantingen met grote groepen bloeiende heesters, rozen of banen van bijvoorbeeld lavendel of kattenkruid geven kleur in de zomer, terwijl met name de vruchtbomen en cypressen zorgen voor mooie zomer- en winter-silhouetten en structuur. Deze tuin is geschikt voor grote groepen voorjaars-bollen die verwilderen zoals narcissen, scilla’s, botanische tulpen etc.

De entree voor de tuinen bedraagt  € 5.00 p.p. Kinderen mogen gratis de tuinen in. Het geld wordt gebruikt om de onderhoudskosten voor de tuinen te betalen.

Subscribe!