Actueel

Klimaatvriendelijke vaste plantenpakketten voor privétuinen

Natuurlijke schoonheid, kleurrijk en onderhoudsarm Prairie Garden® van kwekerij Lageschaar is een onderhoudsvriendelijke beplanting met een enorme belevingswaarde vanwege haar natuurlijke schoonheid en de afwisseling […]

Lees verder...

14 oktober concert op Rosenhaege Keltische Keilers 14.00-16.00 uur

Lees verder...

Pipes and drums

Zondag 30 juli. Pipes and drums! Vanot 14.00 tot 16.00 uur De optredens zijn bedoeld als ondersteuning van de Royal Canadian Legion om te gedenken […]

Lees verder...

Klimaatvriendelijke vaste plantenpakketten voor privétuinen

Natuurlijke schoonheid, kleurrijk en onderhoudsarm

Prairie Garden® van kwekerij Lageschaar is een onderhoudsvriendelijke beplanting met een enorme belevingswaarde vanwege haar natuurlijke schoonheid en de afwisseling in kleur en structuur door de jaargetijden heen. De bloemrijke planten komen in een wisselende samenstelling over de gehele prairieborder terug. Deze evenwichtige combinatie van langbloeiende vaste planten en siergrassen, zorgen voor een kleurrijke tuin of border die weinig onderhoud nodig heeft.

Klimaatadaptieve beplanting

Het klimaat verandert en daarmee de eisen aan onze buitenruimte. Prairiebeplanting is duurzaam en past goed binnen deze veranderende vereisten van de natuur. Prairie Garden® is zeer geschikt voor gebruik in een klimaatvriendelijke tuin, heeft een natuurlijke uitstraling en een positief effect op de biodiversiteit.

Goede waterhuishouding

Prairie Garden® is een stabiel systeem dat weinig tot geen onkruid toelaat, omdat de planten diep wortelend zijn. De bovenste acht centimeter wordt afgedekt met een speciaal samengesteld mengsel van lavagesteente. In deze laag worden de prairieplanten geplant. Het lavagranulaat houdt kiemend onkruid grotendeels tegen en zorgt voor een goede waterhuishouding voor de planten. Het heeft een waterbergend vermogen waardoor een Prairie Garden® goed bestand is tegen extreme hoosbuien en overvloedig water. In droge periodes voorkomt de lava juist uitdroging van de grond en de prairieplanten.

Op maat of kant-en-klaar combinaties

Naast maatwerk bieden we ook kant-en-klare vaste planten combinaties aan. Keuze kan op kleur, hoogte en andere planteigenschappen. Met inmiddels ruim 30 unieke combinaties is ons prairieborder concept flexibel in te zetten en daarmee in elke ruimte en voor elke oppervlakte toepasbaar.

Toepassingen

Prairie Garden® is vooral geschikt voor een zonnige standplaats, maar ook voor halfschaduw plekken hebben wij mooie mogelijkheden. Wij adviseren u graag bij vragen als een specifieke grondsoort, standplaats of grondvochtigheid. In zowel grote als kleine oppervlaktes komt de prairiesfeer van onze plantcombinaties goed tot zijn recht. Kijkt u hieronder eens bij de plantcombinaties voor een impressie.

Onderstaande foto’s geven een sfeerimpressie van de kant-en-klaar combinaties voor de prairietuin. Afhankelijk van de grootte van het plantvak kunnen andere plantsoorten worden gebruikt dan afgebeeld. Een Prairie Garden® wordt aangeplant met goede, sterke planten in potmaat p9 en wordt niet geleverd als zaaimengsel.

Bij Rosenhaege kunt u uw tuinontwerp laten maken en een Lageschaar plantenpakket uitkiezen. Wij verzorgen de aanleg en beplanting van uw tuin.

 

Subscribe!