Actueel

Pinksterdagen gewoon geopend!

Wij zijn met Pinksteren gewoon geopend van 10.00 tot 17.00 uur

Lees verder...

Kunst 2019

De volgende kunstenaars zullen deze zomer op Rosenhaege exposeren. Tineke Nusink: www.nusink-art.nl Louis Nienhuis: www.louisnienhuis.nl Tieneke Thielemans: www.tinekethielemans.nl Lyman Whitaker: www.windsculptures.nl Jacques Smetsers Rick Koren:  […]

Lees verder...

ROSENHAEGE – BLIJ MET VLINDER EN BIJ

Ieder kan op zijn manier een bijdrage leveren aan het milieu. Rosenhaege start door met nieuwe tuinconcepten in een nieuwe samenwerking! Rosenhaege brengt vanaf Maart […]

Lees verder...

ROSENHAEGE – BLIJ MET VLINDER EN BIJ

Ieder kan op zijn manier een bijdrage leveren aan het milieu.

Rosenhaege start door met nieuwe tuinconcepten in een nieuwe samenwerking!

Rosenhaege brengt vanaf Maart samen met Hendrik van Beek uit Arnhem innovatieve tuinideeën op de markt voor natuurlijke, duurzame, arbeidsarme en vooral bij- insecten – en vlinderrijke tuinen met kleur en geur door het hele seizoen.

Als reactie op de “stenen”tuinen is er op Rosenhaege de laatste jaren veel aandacht besteed aan een andere manier van tuinieren en tuinbeleving. Er zijn in de kijktuinen meerdere Easy Gardening Borders aangelegd. Beplantingssystemen die bloeien van april tot oktober.

Aan het ontwerp ligt een eenvoudige, vaak rechtlijnige basis ten grondslag die afgewisseld wordt met kleurrijke, natuurlijke vaste planten borders. Deze borders worden afgestrooid met plm. 7 cm. gemalen Lavasteen het zg. Prairiva of met bladcompost, waardoor het onderhoud zeer beperkt wordt. Hierdoor is het systeem vooral geliefd bij mensen die wel van tuinieren houden, maar weinig tijd hebben. Er zijn diverse samenstellingen op maat voor kleur, geur, maar ook speciaal voor bij -en vlinderrijke borders. Deze borders zijn uitstekend geschikt om vooral kinderen met de natuur vertrouwd te maken.

NIEUWE 1-JARIGE SPLASH MENGSELS ALS CADEAUVERPAKKING AL VOOR 10 m².

Dit seizoen brengt Rosenhaege nieuwe 1- en 2 jarige zadenmengsels op de markt. Veldbloemenmengsels die vooral bijen, vlinders en andere Insecten aantrekken, de zo geheten 4 Colour Splash-mengsels, die in diverse kleuren beschikbaar zijn. Iedereen die een klein stukje border, een kindertuintje of een vergeten hoekje in de tuin heeft kan iets doen voor de biodiversiteit in het algemeen. Wanneer meerdere mensen een klein stukje tuin beschikbaar stellen, werkt dat als een bloeiend lint voor bijen en vlinders. De mengsels bloeien al vanaf 5 à 6 weken na inzaaien tot in de herfst.

1-JARIGEN TUSSEN VASTE PLANTEN BORDERS

Nieuw is ook de idee de mengsels tussen bestaande vaste planten te zaaien, het onderdrukt het opkomen van onkruid en geeft naast de vaste planten een kleurrijk effect tot aan het eind van de zomer.

LANDSCHAPSVERFRAAIING EN BIODIVERSITEIT

Naast genoemde mengsels zijn er voor grotere projecten, weilanden en natuurterreinen meerjarige biodiversiteitsmengsels o.a. het meerjarig mengsel Bumble Bee en speciaal voor de wilde bijen het mengsel Butterfly. Voor het inrichten van deze terreinen zal vooral Hendrik van Beek zorgdragen.

Zaaien kan vanaf april en Willy, Nina Grijsen en Hendrik van Beek helpen u graag met advies of ontwerp.

Informatie over de verschillende systemen vindt u op internet of wij staan u graag telefonisch te woord.

U vindt Rosenhaege aan de Bekeringweg 8, Winterswijk -Kotten T. 0653673909 www.rosenhaege.nl

Subscribe!