Actueel

Easy Prairie Garden

Rosenhaege presenteert in samenwerking met vaste planten kweker Lageschaar het concept van een nieuw beplantingssysteem. Deze tuinen worden gepresenteerd in de ”Easy Prairie Gardens” op de Floriade in Venlo.

Vorm en structuur zijn belangrijke factoren in de ontwerpen van Rosenhaege Greensleeves. Rust en eenvoud vormen daarbij de basis en worden gecombineerd met een kleurrijke, uitbundige beplanting, veelal geïnspireerd op een natuurlijke omgeving, waarbij de beleving van de seizoenen een belangrijk aspect vormt.

”The Easy Prairie Garden” is een evenwichtige combinatie van stevige vaste planten en siergrassen die weinig onderhoud behoeft. Dit type beplanting heeft een hoge belevingswaarde vanwege haar natuurlijke schoonheid en de afwisseling van kleur en structuur door de seizoenen heen. Het onderhoud wordt aanzienlijk beperkt door het gebruik van prairieva, een lavasoort die speciaal voor prairietuinen wordt gemengd. De lava houdt kiemend onkruid tegen en geeft water aan de beplanting in droge periodes. Maaien van de easy prairie gardens gebeurt in de wintermaanden.

Dit nieuwe concept in combinatie met een modern tuinontwerp van Rosenhaege Greensleeves vormen samen de perfecte basis voor een tuin die veel effect geeft, maar weinig onderhoud behoeft.

Voordelen:

  • Beleving – natuurlijke uitstraling, elk seizoen een ander beeld.
  • Onderhoudsvriendelijk – weinig onderhoud, geen bestrijdingsmiddelen, geen beregening.
  • Biodiversiteit – goed voor fauna en flora; trekt vlinders en bijen aan.
  • Duurzaam – de planten worden duurzaam geteeld en gaan lang mee.

 

 

Subscribe!