Actueel

Rosenhaege Voorbeeldtuinen

De tuinen van Rosenhaege bestaan uit meerdere voorbeeldtuinen in diverse stijlen, zoals de klassieke cottagetuin, inclusief de kleurrijke borders met ode aan Monet, de zuidelijke schaduwtuin, de moderne tuin met groen blijvende elementen, de Designerstuin met Land Art en de zuidelijke lavendelheuvel met cipressen. Tot slot is er het nieuwe natuurgebied dat in 2009 gerealiseerd is.

Tuinontwerpster Willy Grijsen heeft deze tuinen aangelegd om mensen een idee te geven over hoe zij tuinen ontwerpt en aanlegt. U kunt een beschrijving van deze tuinen vinden onder de menubalkjes hierboven.

De zuidelijke tuin en lavendelheuvel

De zuidelijke schaduwtuin tuin is voor die genen geschikt die graag in de tuin relaxen met een zuidelijke sfeer en het bekende vakantiegevoel.  De Italiaanse tuin is een tuin met zuidelijke accenten, zoals cipres en pijnboom, veel grijze en witte vaste planten, siergrassen in grote groepen en natuurlijk water! Deze meer gestileerde tuin is geschikt voor mooie Italiaanse terracotta potten en kunst.

De lavendelheuvel verbindt het bestaande gedeelte dmv. een lange zichtas met elkaar tot aan het nieuw ingerichte natuurgebied. Deze zichtas wordt gemarkeerd door cypressen en lavendel, zoals men die in de Provence ziet. Parkachtige beplantingen met grote groepen bloeiende heesters, rozen of banen van bijvoorbeeld lavendel of kattenkruid geven kleur in de zomer, terwijl met name de vruchtbomen en cypressen zorgen voor mooie zomer- en winter-silhouetten en structuur. Deze tuin is geschikt voor grote groepen voorjaars-bollen die verwilderen zoals narcissen, scilla’s, botanische tulpen etc.

De klassieke tuin

Geïnspireerd door de tuinen van Monet heeft Willy Grijsen de borders van Monet aangelegd naar dezelfde principes als de impressionistische schilderkunst van de 19e en 20e eeuw. De luchtigheid, de natuurlijke uitstraling, het kleurenpalet, het licht, de waterpartijen en de atmosfeer waarmee de tuinen zijn ontworpen hebben veel verwantschap met de oorspronkelijk aangelegde tuinen van Monet in Ginverny in Frankrijk.

Dit is een echte liefhebberstuin voor mensen met veel tijd en liefhebberij voor tuinieren. Luchtigheid, de natuurlijke uitstraling, het kleurenpalet, het licht, de waterpartijen geven atmosfeer. Papavers, lelies, rozen, lavendel en rijkbloeiende éénjarigen vormen een schitterend decor tegen het Hollandse landschap.

De moderne tuin met minimale arbeid

Deze moderne tuin met siergrassen en altijd groen blijvende beplanting, bestaat geometrisch- of organisch geknipte buxus, taxus, liguster of beuken. In principe kan men met 1 keer per jaar knippen toe. Het knippen is echter vakwerk en bepaalt de structuur van de tuin. Waterelementen, vaak in vorm van strakke vijverpartijen of zwemvijvers als spiegelend element, zorgen voor een rustige basis. De lange lijnen met aandacht voor horizontale- en verticale lijnen met subtiele beplanting in felle kleuren maken deze tuin rustgevend en harmonisch.

De designer tuin

Tuinontwerpster Willy Grijsen heeft zich laten inspireren door de kunstvorm Land-Art, oftewel landelijke omgevingskunst, welke in de tweede helft van de 20e eeuw in opkomst kwam. In deze tuinen bepalen gras en grote groepen siergrassen de structuur en de vormgeving. Dergelijke ontwerpen zijn uitermate geschikt voor grote tuinen en bedrijfspanden.

De entree voor de tuinen bedraagt  € 5.00 p.p. Kinderen mogen gratis de tuinen in. Het geld wordt gebruikt om de onderhoudskosten voor de tuinen te betalen. 16 juni open/

Subscribe!