Actueel

Easy Gardening

Modern, minimalistisch gecombineerd, uitbundig en kleurrijk

Rosenhaege presenteert in het voormalige rozenverkoopgedeelte dit jaar voor het eerst twee nieuwe beplantingsconcepten, namelijk het zogenaamde Easy Gardening bestaand uit de Easy Prairie Garden en het Easy Line Design concept.

Innovatieve beplantingsconcepten

De twee systemen van het Easy Gardening concept garanderen onderhoudsarme borders met natuurlijke, kleurrijke beplanting welke het gehele seizoen uw tuin sieren. De Easy Prairie Garden werd uitgewerkt door de vaste plantenkweker Lageschaar, waar nauw mee samengewerkt wordt. Na jarenlang experimenteren is er een bijzonder beplantingsconcept ontwikkeld met een grote variatie aan kleur- en plantencombinaties, hierdoor is de keuze groot.

Easy line design is een concept van W. Grijsen, hierbij zorgt de beplanting, die in rijjen wordt geplant, voor rust en structuur. Easy line/design vast bestaat uit alleen vaste planten, bij Easy line/design variabel kan het seizoen verlengd worden met voorjaarsbollen, dahlias en lang bloeiende, bijzondere 1 jarigen. Deze borders worden afgestrooid met bladcompost.

Beide systemen vertegenwoordigen diverse plantenpaketten met een evenwichtige combinatie van sterke, winterharde planten en arbeidsarme siergrassen. Dit beplantingstype, geeft dankzij haar natuurlijke schoonheid en afwisselende kleur- en vormcombinaties, in ieder jaargetijde een aantrekkelijke uitstraling. De beplanting oogt speels en lijkt veel op een wildmengsel.

Tradiotioneel wildmengsel

De bekende wildmengsels hebben een korte bloeiperiode en zijn vaak in het eerste jaar indrukwekkend, deze bestaan hoofdzakelijk uit akkerkruiden waardoor de grond jaarlijks omgeploegd moet worden en opnieuw ingezaaid, anders komen er nog maar een paar soorten planten terug en neemt de vergrassing snel toe.

Nieuwe tuinbeleving door Easy Gardening

De voordelen bij het Easy Gardening concept liggen voor de hand: ten eerste biedt het op grond van de natuurlijke uitstraling een onvergetelijk nieuwe tuinbeleving met weinig onderhoud. Ook insectenbestrijding of intensieve bevloeiing zijn niet nodig. Een dergelijk tuin is milieuvriendelijk omdat de planten een lange levensduur hebben. Verder is er weinig onderhoud nodig door het gebruik van lavasteen of bladcompost dat speciaal voor dit systeem is samengesteld. Lavasteen en bladcompost verhinderen het kiemen van onkruid, ze houden vrij veel water vast, welke in droge periodes weer aan de beplanting wordt afgegeven. Zo is intensieve bevloeiing niet nodig. Bij dit type tuinieren hoeft in principe er maar één keer per jaar in het voorjaar dood materiaal en onkruid verwijderd te worden, daarna kan de vaste beplanting zich makkelijk stoelen waardoor de border weer vrij snel dichtgroeit.

Will Grijsen kan u een compleet concept aanbieden in de vorm van een aantrekkelijk pakket met een op maat gemaakt tuinontwerp en beplantingsysteem.

 

 

Subscribe!